Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- هنرمند مجسمه‌ساز گفت: ورود واسطه‌ها سودی در فروش بیشتر و بهتر آثار هنری ندارد بنابراین باید هنر به میان مردم برود و معاش هنرمند از طریق خرید مردمی تامین شود.

جعفر نجیبی در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، درباره فروش آثار هنری گفت: اگر فروش آثار هنری بدون واسطه باشد و هنرمند تشویق به فعالیت می‌شود، می‌تواند با خلاقیت و ارائه آثاری ارزشمند جریان خوبی ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار کرد: آثار هنرمند مثل فرزندانش است که باید پرورش پیدا کنند یعنی باید به گالری‌ها و موزه‌ها راه پیدا کند تا از سوی مخاطب مورد بازدید قرار گیرد و خریداری شود.

این هنرمند مجسمه‌ساز بیان کرد: اگر قرار باشد آثار هنرمند در خانه بماند، با گذشت زمان عمرش به پایان برسد و بعد کار‌هایی که خلق کرده به دست عده‌ای دلال بیفتد و سپس کارش با قیمت خوب فروخته شود، فایده‌ای ندارد.

وی تاکید کرد: اینکه آثار در حراجی ارائه می‌شود، خوب است، ولی ارائه آن‌ها توسط دلال و واسطه، اتفاق خوبی در این عرصه نیست. در حقیقت بهترین نوع فروش این است که در زمان خلق اثر، کار‌ها به فروش برسد.

نجیبی با اشاره به سیر نادرست افزایش قیمت آثار هنری خاطرنشان کرد: من تابلویی دیده‌ام که چند هزار تومان خریداری شده و بعد در حراجی ۳۵ میلیون تومان فروخته شده، زیرا برخی منتظر هستند هنرمند بمیرد و بعد اثرش را در حراجی با قیمت بالا بفروشند. بسیاری از کار‌های هنرمند در زمان حیاتش بی‌ارزش شمرده می‌شود، در حالی که پس از مرگ وی با بهای بسیار بالایی به فروش می‌رسد برای مثال سهراب سپهری اثرش را با بهای ۱۳ تومان فروخت، ولی وقتی فوت کرد، نقاشی‌هایش ارزش پیدا کرد و با قیمت‌های میلیاردی به فروش رسید.

وی تصریح کرد: هنرمند در ایران مظلوم است. فکر و ایده وی همچون هنرمند خارجی در اختیار یک موسسه یا گروه هنری قرار نمی‌گیرد و میلیارد‌ها تومان برای معرفی نگاهش به جهانیان اختصاص داده نمی‌شود بنابراین طبیعی است که برای کشور هم ارز آور نمی‌شود.

این هنرمند درباره تعامل اهالی هنر با گالری‌داران، تشریح کرد: گالری‌دار سعی دارد حس و احساس هنرمند را با اثر هنری‌اش خریداری کند و در این میان خالق اثر بخاطر اینکه اثرش به فروش رسد و  زندگی‌اش تامین شود، مجبور است کار‌های هنری‌اش را به آن گالری‌دار عرضه کند.

وی با اشاره به اینکه مافیای آثار هنری با نفوذ و برنامه‌ریزی غلطشان به هنر آسیب زده‌اند گفت: برخی از هنرمندان معتقدند کار نباید دولتی باشد و برخی دیگر می‌گویند که باید با گالری‌های خصوصی کار کرد، از آن سو برخی از گالری‌ها مافیایی کار می‌کنند و اثر هنری را می‌خرند و آن سوی مرز‌ها می‌برند و با سود کم یا زیاد می‌فروشند و این را ژست هنری می‌دانند که ما هنرمند را معرفی می‌کنیم. در حالی که من فکر می‌کنم هنر باید به میان مردم برود و معاش هنرمند از طریق خرید مردمی تامین شود. بهتر است مردم بجای خرید چینی کارخانه‌ای یا گل پلاستیکی اثر هنری کادو بدهند بنابراین مردم باید فرهنگ ارزش‌گذاری به هنر و هنرمند داشته باشند.

نجیبی تاکید کرد: وقتی هنر خاص می‌شود و برای عده‌ای از آدم‌ها و گالری‌ها تولید شود، افراد محدودی هم آن را خریداری می‌کنند و کار‌ها با دلالی به فروش می‌رسد.

وی با اظهار تاسف از وضعیت موجود تشریح کرد: هنر شرق بسیار غنی است و هنرمندان غرب از این هنر الهام گرفته‌اند، اما آنچه امروز برای ما باقی مانده هنر غرب‌زده است، زیرا بجای اینکه هنرمان را به دنیا معرفی کنیم، تحت تاثیر هنر اروپا قرار گرفته‌ایم. ما فراموش کردیم که هنر پرفورمنس از قدیم در ایران بوده و در مراسم شاهنامه‌خوانی، مراسم آیینی و دینی حرکت، صدا، نور، تعزیه‌خوانی، علم و... وجود داشته و به نوعی ترکیبی از چند هنر محسوب می‌شده است. ما هنر اصیل ایرانی را از یاد برده‌ایم و به هنر جدیدی که در اروپا با عنوان هنر دیجیتال آرت عرضه می‌شود توجه داریم و سعی داریم آن را در قالب هنر نو به گالری‌ها ارائه کنیم که اتفاقا این عرضه هم در صورتی که درآمد مالی برای گالری‌دار داشته باشد، برای مدتی ادامه پیدا می‌کند و با عرضه آثار در اروپا به موفقیت می‌رسد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: فروش هنرهای تجسمی گالری موزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۱۰۵۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیراز میزبان ۲۰۰ هنرمند گروه‌های کُر سراسر ایران می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، سید رسول موسوی‌نژادیان در تشریح جزئیات برگزاری جشنواره سراسری موسیقی کرال به میزبانی شیراز در هفته آتی بیان کرد: نخستین دوره جشنواره گروه‌های کر ایران مرداد ۱۳۹۷ از شیراز کلید خورد و دومین دوره نیز آذر ماه ۱۳۹۸ به میزبان شیراز برگزار شد.

معاون هنری سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس افزود: با شیوع کرونا شاهد برگزاری یک دوره مجازی جشنواره گروه‌های کر در سال ۱۳۹۹ بودیم و اینک به منظور تداوم این مسیر، «سومین دوره جشنواره گروه‌های کر ایران» به میزبانی شهر شیراز با مدیریت اجرایی حسام هوشیار و دبیری هنری طیب فقیه ۲۲ و ۲۳ اردیبهشت ماه جاری برگزار خواهد شد.

وی افزود: این رویداد هنری با مجوز و همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس به همت مؤسسه مفاخر و نواندیشان هنر پارس و با همکاری شرکت نوازندگان سرزمین آفتاب (بنیان‌گذار جشنواره گروه‌های کر ایران)، با مشارکت بیش از ۲۰۰ نفر از هنرمندان عرصه موسیقی آوازی در قالب گروه‌های کرال (آوازی) از سراسر کشور برنامه‌ریزی گردیده است.

موسوی‌نژادیان گفت: جشنواره پیش روی بر بنیان شناسایی، ظرفیت‌سازی و حمایت از فعالیت‌های خلاقانه هنرمندان و گروه‌های موسیقی فعال در زمینه موسیقی آوازی سراسر کشور و نگاه ویژه به فرهنگ متنوع و ارزشمند اقوام و آداب و سنن مرتبط با این شاخه از هنر، برنامه‌ریزی و اجرا خواهد شد و در همین راستا، دبیرخانه جشنواره بدینوسیله از کلیه فرهیختگان، هنرمندان و علاقه‌مندان به عرصه موسیقی آوازی به منظور بازدید از این دوره از جشنواره دعوت می‌نماید.

معاون هنری فرهنگ و ارشاد فارس گفت: در روز اول از ساعت ۱۱ صبح به ترتیب گروه‌های آیریک، مهر وطن، فیلارمونیک، آوای ماهان، وندا، آزرمان و آداک تا ساعت ۲۰:۳۰ به اجرای صحنه‌ای در تالار حافظ می‌پردازند و در ادامه در بخش اجرای خیابانی، گذر هنر حافظ میزبان گروه‌های وندا، آزرمان، مهر وطن و فیلارمونیک می‌شود و همچنین بخش پژوهشی نیز با عنوان «نشست پژوهشی با حضور سهند شکرزاده» در تالار غزل ساعت ۱۱ برگزار می‌شود.

وی در پایان گفت: یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ماه که روز دوم جشنواره است نیز از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۸:۳۰ تالار حافظ در بخش صحنه‌ای به استقبال گروه‌های، آزرمان، آوای ماهان، پارسه، وندا، آیریک، آداک، فیلارمونیک و مهر وطن خواهد رفت و در بخش خیابانی نیز پذیرای گروه‌هایی همچون آیریک، آداک، آوای ماهان و پارسه می‌گردد.

موسویان نژاد در پایان گفت: نشست پژوهشی نیز با حضور دکتر علی رادمان در تالار غزل ساعت ۱۵:۳۰ برپا است و آئین پایانی نیز ساعت ۲۰ یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ماه جاری در تالار حافظ اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس برگزار می‌شود.

کد خبر 6099791

دیگر خبرها

  • شیراز میزبان ۲۰۰ هنرمند گروه‌های کُر سراسر ایران می‌شود
  • رویداد هنری بنت الهدی در البرز برگزار شد
  • خوشنویسی ایران نیاز به حمایت دارد/ تاثیر بخش خصوصی در چرخه اقتصاد
  • خلاقیت هنرمند سملقانی در کار با شیشه
  • درخشش آثار هنرمند خراسانی در نمایشگاه جهانی هنر امارات
  • خودنمایی سیاه قلمهای بانوان کردستانی در گالری سوره سنندج
  • چشم طبیعت، نمایشگاهی با الهام از زیبایی‌های طبیعت
  • خودنمایی ‌سیاه قلم‌های بانوان کردستانی در گالری سوره سنندج
  • خودنمایی «سیاه قلم‌های بانوان» کردستانی در گالری سوره سنندج
  • «عیسی بخشی» در خانه ابدی آرام گرفت